Zo zijn wij2020-01-26T18:05:29+01:00

Welkom bij Zo Geleerd

Veel leerlingen hebben een bepaalde periode in hun schooltijd dat het leren op een laag niveau komt te staan en andere aspecten van het leven veel belangrijker lijken te zijn. Verschillende factoren spelen hierbij een rol zoals de puberteit, social media of simpelweg jezelf er niet toe kunnen zetten om na schooltijd aan het huiswerk te zitten. Daarom kiezen steeds meer ouders voor Zo Geleerd waar begeleiders met passie extra ondersteuning bieden aan hun kinderen bij het leren van de stof en het maken van huiswerk. De essentie van Zo Geleerd is ontstaan vanuit een passie voor het onderwijs met daarbij de focus op de leerling.

Na jarenlange ervaring in het onderwijs zijn de begeleiders bij Zo Geleerd overtuigd dat een goede structuur en intrinsieke motivatie onmisbaar zijn bij het opdoen van kennis. Daarom staan deze drie elementen centraal in de dienstverlening van Zo Geleerd.

Een mooie quote wat bij Zo Geleerd regelmatig wordt aangehaald luidt: “Halverwege de berg is het uitzicht ook al mooi.” Deze quote geeft in symboliek sterk weer hoe wij het proces met het kind ervaren en hoe wij dat proces richting einddoel samen bewandelen.

De berg staat symbool voor het pad dat bewandeld wordt om het einddoel te behalen. Dat proces om het gewenste resultaat te behalen is bij aanvang uitgestippeld in samenspraak met de begeleider. Er wordt daarbij eveneens aandacht geschonken aan mogelijke valkuilen. Halverwege het proces is het van belang om ZO nu en dan eens terug te kijken en om stil te staan bij wat het kind in een korte tijd aan ontwikkeling heeft doorgemaakt. De bedoeling is om daar energie van te krijgen om vervolgens weer te werken richting dat specifieke einddoel.

Deze manier van ‘ergens willen en kunnen komen’ staat symboliek voor het werken met onze leerlingen die bij Zo Geleerd binnenkomen. Deze benadering geeft de leerling enerzijds het gevoel dat hij of zij er niet alleen voor staat en anderzijds dat gedurende het proces ook stil mag worden gestaan bij behaalde resultaten. Samen wordt er vervolgens vanuit de kracht van het kind weer doorgegaan richting eindstation.

Wie zijn wij?

Een vraag die natuurlijk gesteld moet worden. Het antwoord is simpel. U kiest voor hoogwaardige en betaalbare begeleiding. Zo Geleerd biedt educatieve begeleiding aan kinderen in het basisonderwijs en aan leerlingen op alle niveaus binnen het voortgezet onderwijs. Met studiebegeleiding bij Zo Geleerd kan de leerling snel en effectief progressie boeken op school. Daarnaast wordt het kind gedurende het proces geleidelijk aan meer zelfstandig en krijgt het meer zelfvertrouwen. Het doel is dat het kind weer met plezier naar school gaat, resultaat boekt met vakken die voorheen lastig waren en het beste uit zichzelf haalt. Bovendien hoeven er thuis geen lange gesprekken en discussies worden gevoerd over het huiswerk omdat na de begeleiding het huiswerk al gemaakt en begrepen is.
De leerlingen komen binnen en melden zich bij een begeleider. Vervolgens wordt er met de leerling het huiswerk besproken en de planning voor de dag doorgenomen. De leerling gaat aan de slag met het huiswerk en kan zijn vragen stellen. Bovendien controleert de begeleider de leerling bij het afronden van delen van het huiswerk en kan daarbij gemaakte fouten corrigeren en bespreken.

Een passie voor leren. Zo komen we verder!

Een positieve houding naar het kind toe is een belangrijke succesfactor.

Succes is het resultaat van een goede voorbereiding, hard werken en leren van je fouten.

Zo ver gekomen door te beginnen met het einde in zicht.

Denken vanuit de kracht of wil van de leerling is een belangrijk instrument.

Onze kracht

Positiviteit 83
Aansluiting bij de leerling 95
Resultaat 96
Feedback op proces 89

Onze gelukkige klanten


Zo Geleerd heeft geleverd. Dank jullie wel ZO. Groet, Pauline

Pauline

Ik wil jullie via deze weg bedanken voor het aandeel wat jullie hebben gehad in het behalen van zijn havo diploma. Met vriendelijke groet, Karin.
Karin

Na een eindsprint heeft Sam zijn diploma binnen met uiteraard jullie fantastische hulp. Dank jullie wel Zo Geleerd. Groetjes, Alex.
Alex

Grote dank voor al jullie hulp dit jaar. Hij is over met een prachtige lijst. Met groet, Sandra.
Sandra
Een 8 voor wiskunde. Wilde dit even met jullie delen. Liefs, een blije moeder.
Een blije moeder

Het professionalisme bij Zo Geleerd straalt ervan af! Zo blijkt ook uit het behaalde resultaat. Een hele fijne zomervakantie toegewenst. Met vriendelijke groet, Pieter.
Pieter

Het was moeilijk, maar door jullie professionele hulp is het uiteindelijk toch goed gekomen. Dank is groot. Vincent
Vincent